Gebouwen

Gebouwen

Hoofdgebouw

Hier klopt als het ware het hart van Huis in de Stad vzw. Op het één hectare groot terrein neemt het hoofdgebouw, dat in 2015 zijn deuren opende, een centrale plaats in.
Aanpalend vinden we het oorspronkelijke woongedeelte dat in 2017 een grondige renovatie kreeg. In dit gebouw zijn ook de administratie en ondersteunende diensten gevestigd.
Aan de zuidzijde staan vier woningen. Zij werden in gebruik genomen in 1988 en in 2016 gemoderniseerd.
Dit alles ligt in een rustige omgeving met veel groen.
Adres: Huis in de Stad vzw – Hamelendreef 60, 3300 Tienen

Dahlialaan

Op 300 meter van de hoofdsite van Huis in de Stad vzw hebben we een gezinswoning in eigendom. Hier wonen vier bewoners in een rustige, verkeersluwe buurt, en toch in de onmiddellijke nabijheid van permanente begeleiding.

Huisvesting in Tienen

Aan de rand van de stad wonen vier bewoners in een ruime huurwoning. verder zijn er in het centrum nog een aantal huurappartementen waar bewoners individueel of in kleine groep samenwonen

Berbendaal

In 2007 werd ons meest recente dagcentrum, Berbendaal, in gebruik genomen. Het is een modern ontwerp, functioneel en toch uitnodigend. De “werkateliers” hebben een centrale plaats, maar er is ook ruimte voor ontspanning en gezelligheid. Doordat het gebouw een eind van de straat is gelegen, is het er zeer rustig. Buiten is er plaats voor sportactiviteiten of om bij mooie weer gewoon te genieten.

Adres:
Berbendaal
Molenstraat 35
3300 Tienen

De Maire

De Maire is ons oudste dagcentrum. Het is een charmante hoevewoning, gelegen in een landelijke gemeente, te midden van de weilanden. Door de aanpalende stallingen en weidegronden leent het zich uitstekend voor boerderij-gerelateerde activiteiten. De deelnemers genieten er van de verzorging van kleinvee en het maken van ambachtelijke producten. Speciaal aan De Maire is de aanwezigheid van een authentieke houtoven waarin tweemaal per week op ambachtelijke wijze brood wordt gebakken.

Adres:
Walmersumstraat 27
3380 Bunsbeek

De Velpe

Op 800 meter van de Maire, in dezelfde landelijke straat, ligt De Velpe. Deze woning met zijn grote moestuin is bij uitstek geschikt voor tuinactiviteiten en kleine ambachtelijke activiteiten.

Adres:
Walmersumstraat 52
3380 Bunsbeek