Dagondersteuning

Dagondersteuning

Werk

Een deel van onze bewoners gaat naar de beschutte werkplaats Blankedale. De begeleiders van Huis in de Stad houden geregeld contact met de begeleiders van Blankedale om samen ervoor te zorgen dat de bewoners zich goed voelen in hun werksituatie.

Een andere mogelijkheid is begeleid werken. De bewoner/deelnemer gaat dan werken in een gewone arbeidsomgeving met ondersteuning van een jobscoach. Deze arbeid wordt niet betaald en is meestal deeltijds. Voor begeleid werken werkt Huis in de Stad vzw met Werkburo-Leuven

Vaak wordt begeleid werken nog gecombineerd met dagondersteuning vanuit Huis in de Stad vzw.

Collectieve dagondersteuning

Binnen Huis in de Stad hebben we verschillende mogelijkheden voor collectieve dagondersteuning.

> Onze dagcentra bieden arbeidsgerichte activiteiten aan:
> In Berbendaal zijn er verschillende ateliers, zoals papieratelier, houtatelier, crea-atelier en keukenatelier, waar elke deelnemer samen met begeleiders aan zinvolle en/of verkoopbare produkten werkt. Daarnaast is er ook nog voldoende ruimte voor ontspannende activiteiten.
> De Maire en De Velpe zijn twee boerderijen. Ook hier zijn verschillende ateliers, zoals dieren verzorgen, groenten kweken, keukenwerk,….
> Naast het werk wordt er regelmatig gezorgd voor andere activiteiten. Ook kunnen deelnemers afwisselend naar verschillende dagcentra gaan om een gevarieerd programma te bekomen.
> Een andere mogelijkheid is het deelnemen aan activiteiten van onze vrijetijdsdienst SMAC. Voor de mensen die overdag in de leefgroep blijven, zorgen we voor een boeiende daginvulling op maat.

Individuele dagondersteuning

Buiten de collectieve dagondersteuning bieden we ook individuele dagondersteuning op vraag.

Jan

Jan wilt graag gaan werken als iedereen, dus gaat hij elke dag naar het dagcentrum en werkt hij samen met de anderen. Als hij een dag iets anders wilt doen, kan dit.