Onze projecten

SMAC-Pad

Ons SMAC-pad is ondertussen afgewerkt.  Je kunt volledig om het terrein wandelen of fietsen.  Je kunt ook even uitblazen op één van de nieuwe bankjes. 

Actief bezig zijn kun je op onze petanquebaan of aan de oefeningenpunten. 

Ondertussen is er ook een mooie waterpartij geplaatst naast het terras aan de marktplaats.  Na de winter komen er fitnesstoestellen voor de actievelingen, en een kiosk om nadien even tot rust  te komen of te genieten van de natuur.

Costa Hoppa Bijzonder

Strategisch plan


Het jaar 2019 zal volledig in het teken staan van het opstellen van een nieuw strategisch plan. In dat plan zullen we bekijken en vastleggen welke richting Huis in de Stad de komende 5 jaar zal uitgaan. We zijn het eens dat hier 4 pijlers in verwerkt zullen worden:
   - Zorg
   - Medewerkers
   - Beheer middelen
   - Samenwerking
We deden op de kwaliteitsdag van 3/12/2018 reeds een brainstrom rond de eerste 3 thema’s met het coördinatieteam maar in de loop van het jaar zullen
alle medewerkers betrokken worden in het opmaken van dit plan. De bedoeling is om een heel jaar de tijd te maken om dit grondig uit te werken en te zorgen voor een maximale betrokkenheid van de medewerkers.

  

De vernieuwing is ontstaan vanuit de zichtbare nood aan een meer gevarieerd aanbod voor onze deelnemers. De dagbesteding heeft een arbeidsgericht karakter. Dit is niet voor elke deelnemer mogelijk. 

Daarom biedt SMAC nu een divers aanbod aan activiteiten: sport, muziek, expressie,...

Twee jaar geleden vatten  2 begeleidsters van Berbendaal het idee op om een horeca-atelier uit te bouwen voor de bewoners.

Onlangs startte er het Oud College in Tienen een pop-upgelegenheid. Dit leek een uitgelezen kans om het horeca-atelier bij wijze van proef te starten en antwoorden krijgen op vragen als: Vinden onze gasten dit zinvol? Is het praktisch haalbaar?

Er kwam een samenwerking tot stand met de oprichters van de pop-upzaak. Drie dagen per week nemen de Bijzondere Bewoners van Huis in de Stad de bediening over.

De dranken worden geserveerd op kleine plateautjes. Bij de koffie worden zelfgemaakte gebakjes geserveerd. Elke dag is er ook versgemaakte soep met brood dat in De Maire gebakken wordt.

Costa Hoppa Bijzonder is geopend elke dinsdag, woensdag en vrijdag van 10 uur tot 16 uur.

De vernieuwde dagbesteding
DSC_2229.JPG