DSC00913.JPG

Lions Club Tienen overhandigt Huis in de Stad vzw een cheque van € 11 000 voor het Sociaal Noodfonds “SOS Zorgopvang”!

Op 15 februari 2020 organiseerde Lions Club Tienen een fundraising-event.  De opbrengst van deze avond was bestemd voor ons nieuw project, het Sociaal Noodfonds, bestemd voor personen met een verstandelijke beperking die tijdelijk niet beschikken over een (voldoende) ondersteuningsbudget van de overheid. 

De fundraising leverde het mooie bedrag op van € 11 000, dat op 8 juni 2020 door de voorzitter van Lions Club Tienen, Albert Husniaux, overhandigd werd aan onze Algemeen Directeur, in aanwezigheid van Lions Tienen Clubleden Paul Govaers en Bram Struyven.

Wij zijn onze vrienden van Lions Club Tienen hier zeer dankbaar voor.

Iedereen doet heel hard zijn best om Corona buiten Huis in de Stad te houden.  Ook onze cliënten willen dit heel graag.  Maar om eerlijk te zijn, het is niet altijd makkelijk om hen bepaalde maatregelen te laten begrijpen.  Daarom hebben onze agogen een filmpje gemaakt waarin ze dit op een eenvoudige manier proberen uit te leggen.  Mona Corona toont hen de weg.  Nu we stilaan naar het "nieuwe normaal" evolueren hebben ze Mona terug ingeschakeld om ook dit te verduidelijken.

IMG_2527.jpg

Onze gastheren en -vrouwen van Costa Hoppa Bijzonder waren heel blij toen ze in juli terug hun deuren mochten openen voor hun gasten.  En de vreugde werd nog groter toen ze onverwacht een heel mooie gift kregen van twee van de vaste klanten. 

Hilde Geulinckx en Sylvia Landuyt, beiden uit Tienen, vatten bij het beginnen van de coronacrisis, toen beschermingsmiddelen nog schaars waren, het plan op om mondmaskers te maken en deze uit te delen.  Algauw kregen ze van de mensen aan wie ze de mondmaskers gaven vrijwillig een kleine gift toegestopt.  Deze twee dames besloten dit niet zelf te houden maar het weg te schenken aan een goed doel.  Lang moesten ze niet nadenken.  Als trouwe bezoekers van Costa Hoppa Bijzonder was de bestemming snel gekozen.  En zo kregen de mensen van Costa Hoppa Bijzonder geheel onverwacht een gift van 1.000 euro om de uitbouw van hun project verder te zetten. De directie van Huis in de Stad vzw en vooral de enthousiaste gastheren van Costa Hoppa Bijzonder zijn hen hier heel dankbaar voor. De mensen van Costa Hoppa Bijzonder besloten om met deze gift zelf een goede daad te stellen.  Ze maakten bonnen voor een tas soep met een drankje, of koffie met taart. Deze bonnen werden dan uitgedeeld aan kwetsbare mensen in onze stad.

Contacteer ons

016/80.46.56

Adres:

Hamelendreef 60

3300 Tienen

Ondernemingsnummer : 0407 6337748

RPR : arbeidsrechtbank Leuven

© 2017 Huis in de Stad vzw. Proudly created with Wix.com